Cuma, Aralık 22, 2006

BİR DOSTA SKY TÜRK "FUTBOL HATTI" NDAN GELEN EVLERE ŞENLİK CEVAP

Sn İzleyici ;

Sorduğunuz üç soruda da anlaşılıyor ki şahsi merakınızı celp eden tek konu Özcan Oal’ın Özel hayatı…
Size öncelikle hatırlatmak isterim ki dünyanın ileri birçok ülkesinde kumarhaneler halka açık olup Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de on binlerce sanatçımız işadamımız ve daha sayamayacağım ya da şahsımın herkesle paylaşamayacağı isimler de buralara giderek kumar oynamaktadırlar. Bundan 8 yıl evveline kadar ki yaşınızı bilmiyoruz Türkiye Cumhuriyeti’nde de binlerce insan göğsünü gere gere Şahsi alışkanlıklarını ya da zevklerini bu ülke sınırları içerisinde yapmaktaydı.Ve kimse mimlenmiyordu. Kısaca kumarhane yasağı gelmeden ya da geldikten sonra da tanınmış binlerce isim bu alışkanlıklarını bir şekilde devam ettiriyorlar.
Bu olayın sosyal boyutuyla ilgili bir açıklamadır.Yarın bu ülkede kumarhaneler serbest kalırsa ne diyeceksiniz? O zaman neye dayanarak bu eleştiriyi getireceksiniz?Belki siz ya da tanıdığınız kişiler de oralarda olacak.
Bu kararlar siyasi iktidarları ilgilendirir bizim iş kolumuzu değil.Üstelik bir kez daha tekrarlıyoruz bu ülkede Kumar oynayan kişi Özcan Oal değildir sadece sizinle paylaşamayacağımız ama tanıdığınız Yüzlerce isim var özel yaşantısında istediği gibi yaşayan. Bunu olayın sosyal boyutunu anlatmak için hatırlatmak istedik.

Gelelim tek tek sorularınızın cevaplarına;
Cevap 1 - Özcan Oal’ın da bu konudaki olayı şahsi meselesi olup Skyturk’te yaptığı program kumarı övücü ya da tanıtıcı değil, Spor dünyasında kimsenin inkar edemeyeceği kendi bilgi birikimi ile ilgili konulardır.
Yani kısaca kendisinin özel yaşantısındaki konuları Skyturk Spor servisi tarafından sorguya çekilmemiştir.
Bu hakkı siz kendinizde görseniz de biz hiç kimsenin özel hayatına müdahil olmadık.Ne bu ülkede türk futbolunun bildiği yaşı altmış küsürlerdeki bir Özcan Oal’ı ne de 20 yaşında yanımızda çalışan Bir genci.Burası bir karakol değil anlayacağınız.

Cevap 2-Elma ile armudu karıştırmadan olaylara bakmak gerekir.Özcan Oal sizden benden bir para mı almış ya da adı dolandırıcı olarak mı geçiyor ki 40 yıldır içinde bulunduğu
Camiayla ilgili yorumlar yapmasın? Yani adı dolandırıcılığa varan iddialarla gündeme gelen ‘’Cihan Oskay’’ herkes tarafından dikkate alınacak ama 40 yılını Futbol dünyasının göbeğinde geçiren bir zat kendi yaşadıklarını yorumlayamayacak öyle mi?
Bu soruda da sadece şahsi bir kin sezinlemek dışında bir şey göremedik.

Cevap3-Daha önce de belirttik.Birbirinin Aynı tek sorunun üçüncü şıkkını da cevaplayalım.Özcan Oal’ın şahsi kimseyi kullanmadan ya da kimseyi dolandırmadan kendi kazandığı parayı nasıl harcayacağı Kimseyi pek tabi ki bizi de ilgilendirmez.Biz sportif anlamdaki kişiliği ile ilgili kısmını kullanıyoruz Özcan Oal’ın ,özel hayatıyla gündemde tutmuyoruz.
Bu kadar özel hayata meraklı iseniz sorduğunuz bu soruyu bir magazin servisine sorabilirsiniz. Ya da geçmişle ilgili muhasebe yapmak isterseniz de TFF’ye başvurabilirsiniz.Biz son dört senedir kendisi ile program yapıyoruz hakemlik dönemlerini bu kurumlardan öğreniniz.
Kısaca biz bir spor programı yapıyoruz.Ve öncelikle hatırlatmak isteriz ki ‘’Futbol Hattı’’nda kimsenin özel yaşantısını masaya yatırmıyoruz. Yapılan yorumlarda da bahsi geçen isimlerin . özel hayatları ile ilgili Haber ve ya yorum kullanmıyoruz.
Şahsi olarak tanıdığımız Özcan Oal futbol dünyasında köklü bir geçmişi olan ve yıllarca sahalarda hakemlik yapmış bir isimdir. Bizim kullandığımız kısımda bu zaten.
İnşallah sizin için yeterli olmuştur.Yoksa bu tür sorgulamalara girersek tvlerde dinlediğiniz daha birçok isim içinde birçok haber yapılmıştır.Ayrıca kendi Maçına dahi iddia oynadığı tespit edilen bazı isimleri de milli takımda hep birlikte alkışlıyoruz şu an.
Umarız onlara da aynı hassasiyeti gösterirsiniz.
Teşekkürler;

Skyturk Spor Servisi

Hiç yorum yok: