Pazartesi, Aralık 25, 2006

Sn. Erman TOROGLU na acik mektup

Sn. Erman TOROGLU

Artik size dur demediler ya birden kendinizi her konuyu bilen ilan ettiniz. Yahu insaf allahaşkına.

Yazınızda buyuruyorsunuz ya "Akın’la yıllardır futbol konusunda sohbet ederiz. Bahsettiği, futbolda düşündüğü şeyleri iyi bilirim. Mesela, Hamdi Akın federasyon başkanı olsun, şu andaki bütün sistemi değiştirir. Eğer kanun çıkarılacaksa ki, çıkarılması şart, bunların çok seri şekilde Meclis’ten geçirilmesini ister. Federasyon yönetim kuruluna hükümetten veya Kulüpler Birliği ve kulüplerden hiçbir şekilde zorlama isim almaz. İsimleri tamamen kendi seçer. Yani, kendini kukla yapmaz"

Ama aynı Sn Hamdi AKIN' ın "Başkan istedi, ben de teşvik çantasını Ankaragücü'ne götürdüm." (gerçekte şöförü ile gönderilmiş 300.000$) sözü konusunda herhangi birşey yazmazsınız. Burada bilmem ki nedir etkili olan; acaba tarafınızca da bir ikbal beklentisimi vardır? Yoksa Sn. Hamdi AKIN ile bizim bilmediğimiz başka bir ortak yönünüz yada ortaklığınız mı vardır? Yoksa bu konuda yazın diye birilerimi kulağınıza sufle ediyor? Yoksa hiç aklıma getirmek istemediğim ama sizin biraz uzun vadeli düşünme engeliniz mi var? gerçi bu sonuncu tespit ile ilgili o kadar çok fahiş hatalar ve yorumlar yaptınız ki hangi birini sayalım (hıyardan bende sizin kadar anlarım Sn. TOROĞLU) ; özellikle ve en önde geleni Sn. Melih GÖKÇEK için meşhur alt geçitleri için övgüde kullanılabilecek bütün sözcükleri tüketip kimi yurttaşlar üzerinde de etkili oldunuz ve SONUÇ ORTADA … KOCAMAN FİYASKO (yüzme bilmeyenlerin boğulma tehlikesi atlattığını hatırlatmak isterim özellikle de)
Şimdi Sn. TOROĞLU SİZE TEKRAR SORUYORUM; nasıl bir ikbal beklentisi içindesiniz ki Sn. Hamdi AKIN ın bu işi en iyi yapabilecek kişi olduğunu söylersiniz? Yukarıda yazılan ve de bal gibi de ispatlanan (öyle ikide birde yok belgesini gösterin getirin falan gibi lafları da bırakın artık komik oluyorsunuz… bunu kargalarda yemiyor Sn. Toroğlu) Teşvik şikesi olayında baş aktör olan Sn. AKIN’ı nasıl oluyorda TFF başkanlığına aday olarak öneriyorsunuz? Siz değilmiydiniz ki birşeyin dedikodusu varsa ona iyi bakmak lazım diye konuşan? Yoksa sizin için “dün dündür bugün bugünmüdür? Yoksa gerçekten akli melekelerinizi çok iyi kullanıyorsunuz da ama biz sıradan vatandaşlar anlayamıyoruz? YOKSA… YOKSA…

Yine buyuruyorsunuz ki “Hamdi Akın için Fenerbahçeli diyorlar. Evet Fenerbahçelidir, federasyon başkanı seçilsin belki de en çok başı ağrıyacak kulüp Fenerbahçe olacaktır. Çünkü Hamdi Akın, Uğur Dündar ile beraber Aziz Yıldırım ile yollarını çok çabuk ayırdılar. Yani benim bildiğim Hamdi Akın kendi ipini kendi çeker. Başkasına izin vermez. Zaten verseydi, özel işinde de bu kadar başarılı olmazdı.”
Sn. Toroğlu artık size ne demeli bilemiyorum ki , yani bu kadar övdüğünüz bu kişi teşvik verilmesine aracılık edecek ve 3 yıl sonra da ben yanlış yaptım deyip nedamet getirecek ve her şey unutulacak . Adama sorarlar bunu yaparken bunun kusur olduğunu bilmiyormuydunuz da kendinizi TFF başkanlığına şimdi layık buluyorsunuz? Yoksa o zaman teşvik vermek suç değildi de biz mi bilmiyorduk? Yoksa teşvik vermek o zaman ahlaklı bir davranıtıda şimdi mi ahlaksız davranış şekli oldu? Yoksa Fenerbahçeliler ne yaparsa yapsın her halukarda onların yaptığı doğrudur diye mi düşünmektesiniz? Yoksa Sn. Aziz YILDIRIM size bunu böyle yazın da Sn. Hamdi AKIN ile bizim aramız yoktur gibi bir kanıya mı kapılmamızı istiyorsunuz? NEDİR… NEDİR…

Ve yine buyurmuşsunuz ki “Akın’ın hakemler konusunda da torba yanlısı olduğunu biliyorum, ama bir farkla. Maçların zorluk derecesine göre, aday seçilecek 3, 4, 5 hakemin torbaya girmesi şartıyla. Yani, 9 maçı bir torbaya atıp, karşısına 25 tane hakem adı torbaya atmak değil.”

Sn. Toroğlu artık ya siz bu işi bilmiyorsunuz yada bilinçli olarak konuyu çarpıtıyorsunuz.

FIFA Sirküler no: 763, Tarih 23.07.2001, Madde 6:
"Hakem atamaları hakem gelişiminin anahtar parçasıdır ve hakem komitesi veya temsilcisi tarafından yapılmalıdır. Kulüplerin hakem atamaları üzerinde hiçbir etkisi olmamalıdır. Hakemler yeteneklerine ve deneyimlerine uygun maçlara atanmalıdır. Çağdaş dünya koşullarında hakemlerin maça atanmasının çekilişlerle yapılması kabul edilemez!"

Muhtemelen sizin yukarıdaki sirkülerden de haberiniz yoktur, varsa da işinize gelmiyordur açıklamak...

Yada siz en iyi yaptığınızı iddia ettiğiniz hıyar seçme işine devam edin belki de böylece yollarımız kesişir (çünkü bende hıyardan anlarım) ve sohbet etme olanağı buluruz …

Bu seferlik bu kadar yeter daha isterseniz gönderdiğim email adresime yazarsınız gelir bizzat tarafınıza bu konuları bir kez anlatırız.

Saygılarımla.


Ruhi Çilek

rmcilek2001@gmail.com

Hiç yorum yok: