Perşembe, Ocak 18, 2007

LEVENT KIZIL KİMDİR?

Fenerbahçe’nin 100. yıl kutlamalarına Sarı-Lacivertli ekibin başkanı Sn. Aziz Yıldırım ile birlikte katılarak büyük mutluluklar yaşadığını belirten, ve mikrofonların açık kaldığı bir anda da Sn. Yıldırım’ın, “Şu federasyonun seçim işlemini bitir artık'' yönündeki talimat gibi sözlerine , “Merak etme Başkan, hem Haluk Ulusoy federasyonunu hem de Beşiktaş’ı bitireceğim'' diyen aslında koyu bir fenerbahçe taraftarı olan Bursaspor Başkanı Sn. Levent Kızıl’a büyük tepki...
Beşiktaş Kulubü önemli yöneticilerinden biri , “Sn. Levent Kızıl inkar etmesin, bu olayın birçok şahidi var hatta açık kalan mikrofondan kutlamalara katılan herkes tarafından duyulmuş olan bir konuda sonradan kalkıp bunlar hayal mahsülüdür falan demesin, Sn. Levent Kızıl gibi Türkiye Futbol Federasyon üyeliği dönemimde bazı şikelere de adı karışan birisine bu konularda konuşmak hiç düşmez” diyerek zehir zemberek sözler ederek Sn. Levent Kızıl’ı suçlamış ve “TFF Başkanı Sn. Haluk Ulusoy'a karşı FB'nin tetikçiliğini yapan Bursaspor Kulubü Başkanı Sn. Levent Kızıl, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Beşiktaş Kulübü'ne savaş açtığı şeklindeki haberleri yalanlayarak, “Merak etmeyin hem Futbol Federasyonu'nu bitireceğim hem de Beşiktaş'ı” şeklinde bir beyanda bulunmadığını açıklamıştır
. Efendim, Saraçoğlu stadının önünde Aziz Yıldırım'ın hemen arkasında kürsüde FB'nin 100.yıl törenine büyük bir hevesle katılmış bir adam bunu yalanlasa ne olur yalanlamasa ne olur” diyerek de tepkilerini sürdürmeye devam etmiş ve en son olarakta Sn. Levent Kızıl’a “İzmir’in güzide kulubü Altay’ın düşmesinde ne gibi rolleriniz bulunmaktadır ki İzmir’liler size çok büyük tepki göstermektedirler” sorusunu yönelmiştir.

Aslında Sn.Levent Kızıl’ ın iş hayatındaki durumları da futbol hayatındaki inişleri ve çıkışları gibidir; sahibi bulundukları “ULUDAĞ GAZOZLARI” işletmelerinin tüm sahip ve yöneticilerinin Bursa Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nünce “hayali ihracat” operasyonu çerçevesinde gözaltına alınmış olmaları başta olmak üzere bir dolu ticari suçlama ile karşı karşıya kalmış olması da sürpriz değildir kuşkusuz.

Diğer taraftan da; futbol yöneticiliği dönemi de zikzaklarka doludur en sonuncusu ise, 14 Ocak 2006 tarihindeki Futbol Federasyonu seçimlerinde aday olan Sn. Haluk Ulusoy ve Sn. Ayhan Bermek arasındaki yarışta, Bursaspor Başkanı Sn. Levent Kızıl’ın Sn. Bermek’i destekleyeceği dedikoduları fısıltı gazetesiyle delegelere yayılmıştı. Aslında Sn. Ulusoy'a destek veren Bursaspor Başkanı Sn. Kızıl, söylentileri yok etmek için "taahhütname" gibi kendi el yazısı ve imzasıyla bir açıklamada bulunmuş ve Sn. Haluk Ulusoy'un 7 oy farkla Federasyon Başkanı olmasını sağlamıştı. Bursaspor Başkanı Sn. Kızıl delegeleri etkilemek ve Sn. Ulusoy'u desteklediğini göstermek için kaleme aldığı taahhütnamede, "Haluk Ulusoy'un adaylığını memnuniyetle öğrendim. 4 sene başkanlığımı yapmış olan Haluk Ulusoy'u, Levent Kızıl olarak desteklemek ve oyumu ona vermek adamlığımın gereğidir" ifadelerine yer vermişti. Şimdi ise köprünün altından çok sular aktı ve Sn. Kızıl, kimbilir hangi siyasi yada ticari baskılara maruz kalarak keskin bir U dönüşü yaparak, Sn. Ulusoy'un karşı safına geçti.

Futbolumuza, “siyasetin emrindeki başta Ankara ve Kayseri Büyük Şehir Belediyelerin emrine girmiş görünen bazı kulüpler” ve Sn. Aziz Yıldırım ve Sn. Levent Kızıl ve yine onların bindirilmiş kıtaları gibi tavır takınan önemli gazetelerin “koyu” Fenerbahçeli Müdürleri ve “nerede ise tamamı Fenerbahçeli olan” bir avuç spor yazarı ve futbol yorumcusu ve yorumculuk yapan birkaç eski hakem mi dediklerini yaptıracak yoksa futbolun “gerçek” sahipleri olmaları ve karar mekanizmasına “hür” iradelerinin hakim olmasını sağlamaları gereken futbol delegeleri mi?
Ama maalesef burada Hükümetin ve özellikle Sporla ilgili Sn. Bakanın siyasi rüzgarlarını da arkalarına alarak futbolun dertlerini kaale almaz biçimde salt tetikçilik görevlerini yerine getirmek üzere kurgulanmış ve kurulmuş bu ekip kazanacak gibi görünüyor; ne gam özerklik gidiyor ne gam demokrasi onlar için...

Sn. Levent Kızıl’ın toplayacağı bir genel kurulun Türk Futbolu’nda “birlik ve beraberliği sağlayacağını düşünebilmek” nasıl bir aymazlıktır?

İşte tamda burada kılavuz ve karga yı özne alan atasözü aklımıza geliyor...

Hiç yorum yok: