Cumartesi, Mart 17, 2007

Sn. ALTAN TANRIKULU "NEDEN YAKIŞMASIN Kİ"

Aziz Yıldırım ile Sadrettin Saran tv ekranlarında kavga ettiler. Birbirlerine hakaretler ettiler. Tabii bu kavgada seviye filan aramak yersizdi. Altan Tanrıkulu , bu kavganın "ikisine de yakışmadı"ğını yazmış.. Neden yakışmasın..?
Bu konu üstüne bir dostun Sn. Altan Tanrıkulu'na hitaben kaleme aldığı yazıyı aynen yayınlıyorum.

Sn. Tanrıkulu,
Siz "İkisine de yakışmadı" buyurmuşsunuz ama bence ikisine de yakıştı. İkisi de bu zaten, Sn. Tanrıkulu. İkisi de kişiliklerinin, eğitim kalitelerinin ve kültür düzeylerinin gereğini yerine getiriyorlar. Ne bekliyordunuz bunlardan daha farklı?? Yıllardır ne gördünüz bunlardan da ne bekliyordunuz..? Neden şaşırdınız..?
Esasen bu seviyesiz tartışmada vurgulanması gereken nokta, tarz ve üsluplarının kendilerine yakışıp yakışmadığı değildi ki... Ortada bir transfer hikayesi var. Ve bu transfer hikayesinin ardında karanlık ve kirli noktalar var. Ama basın işin bu tarafını gizliyor maalesef... Konuyu "yakıştı-yakışmadı" perspektifine indirgiyor. Ve siz, farklı bir spor kişiliğine sahip olduğunu düşündüğüm siz bile konuya böyle yaklaşıyorsunuz...
Oysa bu seviyesiz tartışmayı dinleyen herkes, ne yapıldı ise Aziz Yıldırım'ın bilgisi dahilinde yapıldığını gayet açık bir şekilde gördü. Ne o kanal personelinin ve ne de diğer spor yazarlarının aklına işin mahiyetinin ya da perde arkasının irdelenmesi gelmedi.. Ne zamandan beri futbolcu alım satımı fatura ile yapılıyor Sn. Tanrıkulu? Ne zamandan beri Rusya'da kesilecek bir faturaya eklenecek KDV Türkiye'de mahsup ediliyor..? Aziz Yıldırım'ın konulara vukufiyetini buradan da mı anlayamıyor sevgili basınımız.? Yoksa, bilgisizlik ve kültürsüzlük himaye mi ediliyor.?
Sn. Tanrıkulu, Aziz Yıldırım, Moskova'ya giderek ödenen paranın Rus takımının kasasına girip girmediğini incelemeye bu kadar meraklı ise eğer, bir zahmet, Okocha ve Baliç'in transferlerinde o klüplerin kasalarından kaç para çıktığını da araştırıversin.. Fenerbahçe kasasına ne girdiği yazıldı basında ama bu futbolcuları alan klüplerin ne ödedikleri yazılmadı... Ne dersiniz, iyi bir inceleme konusu olmaz mı bu Sn. Tanrıkulu, sizce de..?
Her neyse, bence Sn. Tanrıkulu, Galatasaray'ın Avrupa başarılarının arkasında bilgili, kültürlü, dil bilen, akıllı ve uygar bir yönetim vardı. Başarıları getiren başlıca unsur buydu. Deyim yerinde ise, gerçek anlamda "burjuva" niteliklere sahip bu kişiler, bu meziyetleri ile Galatasaray'ın Avrupa yolunu planlayabildiler. "Burjuva" olmanın tersi ise "sonradan görme"liktir. Sonradan görmelerle , Fenerbahçe de dahil, hiçbir klüp kalıcı başarılara imza atamaz.. Fenerbahçe'nin temel sorununun bu olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe camiası klüplerini ele geçiren bu kliği uzaklaştırarak yerlerine bilgili, kültürlü, dil bilen, akıllı ve ufuk sahibi uygar bir "burjuva" yönetimini koyamadığı sürece hem bu seviyesizlik devam eder ve hem de sevgili Fenerbahçe'li dostlarımız daha çooook beklerler...
Bu vesileyle selamlar ve saygılar Sn. Tanrıkulu,

Hiç yorum yok: