Çarşamba, Şubat 21, 2007

BEN SPORCUNUN ZEKİ, ÇEVİK AYNI ZAMANDA AHLAKLISINI SEVERİM

Bu günkü Hürriyet gazetesindeki habere göre; Cola Turka’nın dört büyük kulübün oyuncularının yer aldığı tanıtım filminin dün tanıtıldığı Swissotel’de basın mensuplarına demeç veren Fenerbahçe 2. başkanı Sn. Nihat Özdemir, Galatasaray’ın, Fenerbahçe’den Tuncay'ı alamayacağını söyledi.

Sn. Nihat Özdemir böyle konuşmakla yeni bir gündem yaratıp Fenerbahçe’nin muhtemel AZ Alkmaar yenilgisinde bu gündemle konudan sıyrılmayı planlıyor herhalde ama konu zannettiği kadar da kolay değil artık kendi taraftarlarından da ciddi oranda bir grup özellikle bu konuda eleştiriyor kendisini.

Ancak özellikle kendisinin ortaya attığı ve sanki Galatasaray kulübünden bazı yetkililer şu anda Fenerbahçenin lisanslı futbolcusu olan Tuncay’a teklif götürmüşler yada talip olmuşlar gibi. Böyle bir şeyin olamayacağını bir defa bilmiyor olması şüphesiz mümkün olmayan Sn. Özdemir’in bilmesi gereken bir konu varki, oda hiç bir şekilde Tuncay’ ın Galatasaray’ın kapısından içeriye giremeyeceği gerçeğidir. Hiç bir futbolcuya yakışmayacak bir şekilde sanki ilk defa Fenerbahçe Galatasaray’ı yeniyormuş gibi yada sanki hiç Galatasaray Fenerbahçe’yi yenememiş gibi bir yaklaşımla ve hiç olmayacak vede maalesef hiç bir ahlak ve izan sahibi birine yakışmayacak şekilde sokak çocuklarının maçlarında bile görülemeyeceği üzere aptallık düzeyindeki sevinci ile “ne oldum budalası” olarak Galatasaray Stadında ve seyircisinin önünde inanılmaz bir provakasyon yaratan bir kişinin Galatasaray Kulübünde olması hiç bir zaman mümkün değildir ve bu sefer de olmayacaktır. Futbolculuğu bu kadar pespaye duruma düşüren Tuncay “taş yerinde ağırdır” sözünün gereği olarak yerinde kalsın, zaten oraya da çok yakışıyor açıkçası. Bu nedenle Sn. Özdemir’in herhangi bir korku ve kaygıya kapılmamasını kendi sağlığı açısından tavsiye ederim.

Ancak bu tür provakatif hareketleri hangi futbolcu yada futbol adamı yaparsa yapsın kendisine Yüce Atatürk’ün veciz sözü “ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim” hep hatırlatılmalıdır.

Hiç yorum yok: