Çarşamba, Şubat 21, 2007

Sn. Hıncal ULUÇ
ÇOK OKUNAN YAZARIN GÜCÜ



Sabah Gazetesindeki köşesinde Sn. Hıncal Uluç buyurmuş ki “Çok okunan gazeteci olmak gazeteciyi güçlü kılıyor buda ne kadar okuyucuya ulaştığınıza bağlı”
Yani siz şimdi Okurdan güç alan bir yazarsınız ama cumhuriyet gazetesindeki herhangi bir yazar güçsüz. Kelimenin tam anlamı ile konuyu ters yüz ederek yazmışsınız Sn. Uluç. Ama maalesef gerçek o değildir bunu siz benden daha iyi bilirsiniz ama müthiş zekanız ile konunun üstüne dürbünü tersten tutarak konuyu bu hale getirmişsiniz, müthiş vallahi. Yani günlük ortalama 750.000 satan gazetenin yazarı gücünü okurdan alıyor yani güçlü ama günlük 50.000 satan gazetenin yazarları gücünü okurdan alamadığı içinde güçsüz. Vallahi bravo yani bu değerlendirme için ne demeli ki. O sizin güçsüz dediğinin hani tiraj ya kriter ( ne olur başka anlamda kullanılmıştır falan da demeyin ollur mu) sizin gazetelerinizin patronlarının tekliflerini kabul etse hemen güçlü olacaklar öylemi sevsinler sizi. Bakın şimdi mesela Sn. Hasan Cemal, Sn. Yalçın Doğan Cumhuriyet te kalsalar idi, Sn. Yavuz Donat , Sn. Taha Akyol tercümanda kalsalar idi okurdan güç alamayacakları için güçsüz gazeteci olacaklardı ama Sn. Ercan Saatçi gibi yazarlar çok okunabilme ihtimalleri olduğu içinde okurdan güç alarak güçlü yazarlar olacaklardı öylemi. Oysa onların gücünün nereden geldiğini ötekilerin güçsüzlüğünün nereden geldiğini bal gibi siz de bilirsiniz ama. ama. Ama.

Gazetecinin gücü neler yazdığı ve ne kadar etkili yazdığı ile ilgilidir, sizin daha önce çalıştığınız Cumhuriyet gazetesindeki durumunuzda böyle idi oradaki rahmetli Sn. Uğur Mumcu’nun da durumu öyle idi.

Hiç yorum yok: